top of page

ISA & SHERRY

Isas valpar har kommit. Den 10 januari natten till morgon föddes 9 fina valpar. Följ oss gärna här nedanför.

Alla valpar är placerade i denna kombination.

Isa HD A, AD UA.  ögonlyst ok nov -23

Såhär skriver Birgitta om Isa

Hon är en glad, sprallig tjej och alltid med på noterna. Underbar familjehund som älskar att vara nära och enkel att ha med överallt. Hon finner sig fint på nya ställen och tillsammans med andra hundar.

Att träna henne har varit som ett spår som går rakt framåt. Hon är enkel, arbetsvillig och okomplicerad. Utmärk markör, alltid bra focus och mycket dirigerbar på både land och vatten.

Hennes främsta retriver egenskaper är stor jakt- och arbetslust men samtidigt stor vilja att samarbeta med mig. En bra fysik och arbetssätt gör att hon med högt, effektiv tempo orkar hela jaktdagar.

Sherry HD A, AD UA. Clear PRA, Stargardt,SD2, CNM. ögonlyst ok -21

Sähär skriver Anette om Sherry;

Han är en kraftfull hane och nog den snällaste hund jag har ägt. Hans stora styrka är markeringar och sökförmåga.

" Den här hunden är brutal mot all typ av terräng" kommentar från domaren på sista elitklassprovet .

Han har en bra päls och tål kalla vatten långt in på höstarna när vi hjälper till på and/rapphöns och fasanjakterna. 

Han är helt tyst och låter sig inte störas av andra hundar i arbete. 

Sherrys provsäsong avslutades i höst med 2 excellent på ett dubbelprov Ekl och ett excellent A prov Ökl och vips var han SEJ(j)CH.

Den här kullen tror jag mycket på och håller alla tummar. 

Isas valpning var helt okomplicerad. Det tog lite över 6 timmar och började med att den gula tiken kom till världen. Syskonen 3 svarta tikar och 5 svarta hanar började dia direkt och Isa tog sig an det hela i godan ro. 

En önskevalpning med andra ord. Nu ska vi njuta av allt och först och främst låta de första 5 dagarna passera, det är alltid skört när så små valpar kommer till livet utanför mammakroppen.

På bilderna här under så är valparna mellan 1-2 veckor. Det händer så mycket med dem nu. Allt går som det ska och jag längtar varje dag efter den underbara doften i valprummet. Speciellt eftersom det om ett par veckor kommer att bli en helt annan doft, när annat än Isamaten gäller.  Men det är ju så det är med valpar. I helgen så avmaskar vi,  klipper klor och fixar. Just love it.