top of page
nos.jpg

Att köpa valp hos oss

VI vill föda upp valpar som sedan i sitt liv kan fungera i många olika situationer, 

Självklart är hälsostatus på föräldradjuren viktigt men också hur hundarna sen fungerar i sin miljö där de ska bo, vistas och arbeta.

Primärt säljer vi våra valpar till jakt & provintresserade. Men ibland också till allmännyttan. Vi har flera hundar som arbetar i samhället alltifrån diabeteshundar till räddnings  lavinhundar, tull, och andra funktioner.

_DSC2581.jpg

Valparna föds upp inne hos oss. De tre första vekorna i ett mindre avskilt rum, så tik och valpar får lugn och ro. Inte en massa spring i onödan. Valparna hålls varma och tiken kan pyssla om dom i lugn och ro. Vi har alltid en kamera igång där vi kan se vad som händer, temperatur i rummet, och om det behövs även kunna prata med tiken. 

När det är dags så bygger vi ut området för valparna i den omfattning som behövs. En låda för behoven med pellets i med närhet till filtarna ger ofta snabbt resutat och redan vid 3 veckors ålder börjar dom att kravla sig dit. 

Tiken har alltid en valmöjlighet, att vara i lådan eller inte. Det är skönt för henne att kunna komma undan ibland .

Vartefter blir valphagen större och större och de ska ha gott om plats att röra sig. Så snart vädret tillåter så vistas vi ofta utomhus, Vår skog ligger precis bakom huset så det är perfekt.

När Du köper valp hos oss så ingår det ett års träning om Du vill och kan.

Det ligger så mycket arbete bakom en kull valpar så att få ge den nya ägaren den bästa starten känns väldigt viktigt.

All träning inriktas mot hundens framtida jaktliga bana. Självklart går det bra att kontakta oss när som helst med vilken fråga som helst. För oss är det viktigt att ha en nära och god kontakt med våra valpköpare även om de är långväga. 

Vi förväntar oss att Du som vill ha en valp från PERDIX GUNDOGS är beredd på att lägga ner det arbete som krävs för att få fram en bra jakt/provhund. 

Vi vill att Du röntgar din hunds höfter och armbågar vid 12-16 månaders ålder så att vi får möjlighet att följa upp vår avel.

bottom of page