top of page

Hopp eller förtvivlan ?

Här har vi Kompa igen 6 månader och glädjen lyser!

Hon hoppar !
Javisst gör hon men bara så naturligt så kropp,muskler och leder orkar med den belastningen och det är bara på skoj.
När de är längre framskridna i sin träning och jag vet att höfter och armbågar är som de ska så ingår det att kunna hoppa över murar, diken och stängsel.
Med vilt i munnen kan det vara svårt. Det kan räcka med att de ska tillbaka över ett djup dike och de blir tveksamma.
Viltet är ibland tungt, balansen annorlunda och ibland täcker vingen på fasanen hela synfältet. Det är inte lätt. De lägger ju inte ner viltet och gör ett omtag för att se bättre de ska hem fort!
Detta kräver övning och därför låter jag alltid mina hundar apportera allt upptänkligt, tungt, lätt, svårt att greppa, smått osv..

Förtvivlan
Men nu till det här med hopp som egentligen är andemeningen med det här inlägget.
När valpspekulanterna kommer till oss ,då är valparna ca 5 veckor eller äldre och vi har redan vant dem vid att hos oss är det trevligt.
Vi ligger på golvet och låter valparna klättra upp på oss mysa lämna saker osv..

.

Kompa inlägg1.jpg

De allra flesta som vill ha valp säger ofta att de vill ha en trygg valp, en valp som älskar människor , en valp som inte är rädd för miljöer eller röster. Som inte springer och gömmer sig när det kommer någon. -Javisst det vill jag med!
Rösterna är varma och glada, så som vi vet att man naturligt pratar med den sötaste valpen i världen.
Så här träffar således våra valpar folk av alla de sorter, barn unga och gamla.
Härligt säger alla och så charmigt när de ställer sig upp och lutar sina tassar mot besökarnas ben med ivrigt viftande svansar , så ska det vara !

Men så kommer den dagen
Valpen inte är så mycket valp längre utan har vuxit på sig i det nya hemmet, den är orädd glad och framåt men med förtvivlan i rösten säger ägaren ” Fido hoppar! Vi kan inte få honom att sluta med det, han älskar alla människor,vill fram till dem och andra hundar, hoppar och viftar på svansen fast vi säger ett bestämt, NEJ Fido inte hoppa! Gå ner! Ta ner tassarna!

Hur började nu historien ?
Vi vill ha en socialt trevlig valp det är oerhört viktigt ,sa Ni ! Den ska älska jollrande barn och gamla tanter.

Det är upp till oss att nå igenom med alla kommandon, att verkligen inte utnyttja kreditkortet till bristningsgränsen, att spara , att mena allvar.

Byt nu denna tanke om förtvivlan till ett lyxproblem !
Gör något åt det och var mycket tacksam över att du har en hund som inte gömmer sig bakom dig och morrar åt allt, eller gömmer sig under bilen när grannens hund kommer.

Det finns hopp om livet !

bottom of page